Over het dictee

Het Groot Zutphens Dictee wordt in 2019 voor de elfde keer georganiseerd door Lionsclub Zutphen-Kattenhaven. Dit jaar gaan we terug de schoolbanken in en vindt het dictee plaats in het Eligant Lyceum te Zutphen.

Het dictee telt circa 250 woorden en wordt bezocht door mensen uit heel Nederland. Voor iedere deelnemer bedraagt de bijdrage €10,00 euro. Het geld dat op deze manier wordt opgehaald, of door middel van sponsoring, gaat naar het goede doel. De beste deelnemers ontvangen een prijs en voor iedereen geldt dat zij hun gecorrigeerde dictee na afloop terugkrijgen.

Ieder jaar wordt een bekende voorlezer uit de regio gevraagd het dictee voor te lezen. Onder andere Bas Steman, Martine Letterie, Josha Zwaan, Harm Edens, Marlies Claasen en A.L. Snijders hebben dit gedaan. 

Belangrijke informatie voor het dictee van 2019:
De locatie van 2010 is het Eligant Lyceum te Zutphen (Isendoornstraat 3, Zutphen). Vanaf 19.00 uur staan de deuren open om iedereen te verwelkomen. Om 19.45 uur zal het dictee starten. 

Wil je graag meedoen? Meld je dan aan via: grootzutphensdictee@gmail.com en dan zien we je graag donderdag 21 november 2019!