Schrijfster Martine Letterie leest op 16 november 2017 het Groot Zutphens Dictee voor in het Volkshuis in Zutphen.

Van de in Vorden woonachtige auteur Martine Letterie (1958) verscheen in 2016 het boek ‘Kinderen met een ster’. Hierin beschrijft Letterie het verhaal van Rosa, Ruth, Bennie, Jules, Klaartje en Leo die een ster krijgen. Dit boek is in 2017 bekroond met een Zilveren Griffel.

Letterie stond ruim twaalf jaar voor de klas voordat zij in 1996 fulltime schrijfster werd. Inmiddels zijn er al meer dan honderd boeken verschenen voor verschillende leeftijden. In 2015 verscheen haar eerste non-fictieboek voor volwassenen: De genen van mijn vader, een familiegeschiedenis van 400 jaar. Sindsdien is ze ook columnist van Gen, het blad van het Centraal Bureau voor de genealogie. Familiegeschiedenis en de Tweede Wereldoorlog zijn terugkerende thema’s, zowel in haar boeken voor kinderen als in boeken voor volwassenen. Gelinkt aan het boek ‘Kinderen met een ster’, is er een tentoonstelling geopend in Herinneringscentrum Kamp Westerbork tot januari 2018. 

Aanmelden voor het dictee kan per mail via jwblekman@gmail.com. Deelname kost 7,50 euro per persoon. Zie voor meer informatie www.grootzutphensdictee.nl

Deel dit artikel